KO SDA Sarajevo: Konakovićeva stranka lupeta bez odgovornosti, nikad nije dala nikakav doprinos NATO putu

Preporučujemo

Nakon saopćenja Naroda i pravde u kojem su naveli kako je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, svojim posljednjim izjavama potvrdio kako je u suštini odustao od NATO puta, oglasio se KO SDA Sarajevo. Saopćenje prenosimo u cijelosti.

-Saopćenje stranke  «Narod i pravda» predstavalja izraz neznanja zluradog populizma, koji bi radi svojih stranačkih ciljeva volio da je NATO put BiH doveden u pitanje. Na žalost kantonalne stranke NiP, od toga nema ništa, jer država BiH ostaje čvrsto na putu NATO integracija, a prvi korak je realizacija obaveza u okviru MAP-a, kroz konkretno rješenje za slanje ANP-a.

- -

Konakovićeva stranka naravno lupeta bez odgovornosti, kao što je i navikla, jer nikad nije dala nikakav doprinos NATO putu BiH, niti bilo kojem ozbiljnom pitanju, za što nema ni znanja, ni izbornog legimiteta: narod joj nije dao povjerenje ni za jedno mjesto u državnom Parlamentu. SDA već decenijama predstavlja motor koji vuče BiH naprijed na NATO putu, i narod zna na koga se može osloniti u ovom slučaju. To sigurno nije lice sa sumnjivo stečenom diplomom.

Težnja NIP-a da se miješa u pitanja o kojima nema znanja niti iskustva, predstavljaju neozbiljan pokušaj da skrenu pažnju s činjenice da u Kantonu Sarajevo nemaju nikakvih suštinskih rezultata, osim niza afera u kojima je dokazano da su opljačkali budžetski novac (afera u Turističkoj zajednici), brutalno prekršili zakone (ostavka ministrice Bogunić) i da zapošljavaju svoje nesposobne kadrove u kantonalna preduzeća (slučaj Damir Saračević u VIK-u) i dr.

Umjesto da se štetočinski bavi stvarima za koje mu narod nije dao povjerenje, neka Konaković kaže šta je konkretno, kao kantonalna vlast, uradio po pitanju sankcija menadžmenta TVSA zbog emitiranja filma «Tužilac, branilac, otac i sin», u kojem se negiraju presude ICTY-a i vrijeđaju žrtve genocida

 

- -

 

 

 

Najnovije

Broj zaposlenih u BiH u martu bio 853.002 osobe, a prosječna neto plaća 1.353 KM

U martu 2024. godine broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 853.002, a od toga 387.022 žena, navode iz...