Koalicija Pod lupom izazvala zabunu: Novi Grad i Novi Grad Sarajevo nisu jedno te isto

preporučujemo

Koalicija Pod lupom danas je izdala saopćenje za javnost u kojem je navedena jedna od nepravilnosti koja je izazvala burne reakcije i zbog nepotpune informacije dovela u zabludu javnost, a koja ide na štetu načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića. 

S obzirom da je Novinska agencija Patria danas zatražila pojašnjenje iznesenih navoda, a kako bismo istinito informisali javnost ovom prilikom ćemo pojasniti gdje je nastala greška koja se spočitava načelniku Općine Novi Grad Semiru Efendiću iako nema veze s tim navodima.

U dijelu saopćenja Koalicije Pod lupom navedeno je: “U općini Novi Grad 29 vreća je doneseno otvoreno, a aktuelni načelnik je dolazio i razgovarao sa članovima LIK-a”. Kada smo zatražili pojašnjenje od koalicije Pod lupom potvrđeno nam je da se radi o Općini Novi Grad u Republici Srpskoj.

Koalicija je nakon našeg poziva poslala i novo saopćenje u kojem je jasno naznačila nepravilnosti koje se tiču općine Novi Grad Sarajevo o fotografisanju glasačkih listića. Međutim, s obzirom da su mediji objavili prvobitno saopćenje za javnost u kojem nije bilo jasno navedeno o kojoj se općini već je pretpostavka bila da je Novi Grad (Sarajevo) došlo je do opšte pometnje. Nažalost, i članovi nekih stranaka su koristili ove tvrdnje i obrušili se na Semira Efendića.

U emisiji Polis koja se večeras emituje na TVSA Efendić je oštro demantirao bilo kakve tvrdnje o “29 otvorenih vreća i kazao da prvi put čuje za takvo nešto.”

Koalicija “Pod lupom” saopćila je večeras da je slučaj dopremanja 29 otvorenih vreća sa osjetljivim izbornim materijalom u prostorije općinske izborne komisije prijavljen u opštini Novi Grad u Republici Srpskoj (Bosanski Novi), a ne u sarajevskoj gradskoj opštini Novi Grad Sarajevo.
S tim u vezi, Koalicija “Pod lupom” naglašava da je navedena nepravilnost zabilježena u opštini čiji je službeni naziv Novi Grad.

 

Najnovije

Iz sindikata poručuju da uslovljavanje radnika vakcinacijom u FBiH nije po zakonu

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH) Selvedin Šatorović je naglasio da poslodavci nemaju zakonsko utemeljenje da...