KOCKA JE BAČENA: Donesena odluka u predmetu protiv Gordane Tadić!

preporučujemo

U disciplinskom postupku utvrđena je odgovornost Tadićeve za nemar i nepažnju u vršenju službenih dužnosti, kao i propuštanje da postupi u skladu sa odlukama, naredbama ili zahtjevima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

U Visokom sudskom i tužilačkom vijeću danas je održana sjednica Drugostepene disciplinske komisije koja je razmatrala razrješenje dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

Prema informacijama portala “Istraga.ba” odluka je donesena, ali još uvijek neće biti objelodanjena.

“Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a donijela je odluku u predmetu protiv glavne državne tužiteljice Gordane Tadić. Odluka, međutim, neće biti objelodanjena sve dok ne bude dostavljena strankama u postupku”, piše “Istraga”. Također, napominju u informaciji objavljenoj na Twitteru, Gordana Tadić će imati pravo žalbe VSTVU-u ukoliko bude razriješena dužnosti glavne državne tužiteljice.

Podsjetimo, Prvostepena komisija VSTV-a odlučila da Tadić razriješi ove dužnosti jer je počinila disciplinske prekršaje koji se odnose na automatsku dodjelu krivičnih predmeta i sigurnosne provjere.
Tada su izrekli mjeru: Premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Najnovije

Evropski zvaničnici se oprostili od Merkel: Bez vas će EU biti kao Pariz bez Eiffelovog tornja

Njemačka kancelarka Angela Merkel broji posljednje dane na ovoj funkciji, a samit Evropske unije koji se jučer i danas...