Kolinda u Stuttgartu: Hrvati izvan Hrvatske nisu dijaspora

Preporučujemo

Na službenim stranicama HDZ-a danas je objavljen izvještaj s obilježavanja 30. godišnjice utemeljenja prvog ogranka HDZ-a u Njemačkoj na kojem je prisustvovala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je trenutno u kampanji za drugi mandat.

Nije dijaspora, nego iseljena Hrvatska

Na skupu, koji se održao u dvorani u Stuttgartu, Grabar-Kitarović je naglasila da za nju Hrvati u Njemačkoj nisu “dijaspora”, nego iseljena Hrvatska neizmjerne snage i potencijala, prenosi HDZ.

“Sve manje trebamo govoriti o ‘Hrvatima u Hrvatskoj’, ‘Hrvatima u Njemačkoj’, ‘Hrvatima u Bosni i Hercegovini’, a sve više o – Hrvatima. Ratovi i životne nedaće rasuli su nas diljem svijeta, no gdje god se nalazili – dijelimo vrijednosti obitelji, rada i vjernosti Domovini iz koje smo potekli i u koju se želimo vratiti”, rekla je Grabar-Kitarović te dodala kako je tijekom svog mandata “obnovila dotad pokidane veze s hrvatskim iseljeništvom”. U drugom mandatu, objavila je, nastavit će raditi “na jedinstvu domovinske i iseljene Hrvatske”.

Ispričala je kako su je Hrvati izvan Hrvatske pet godina ugošćavali u svojim zajednicama, klubovima i obiteljskim domovima.

“Znaju tko sam i iza čega stojim. A znaju i tko ih ignorira pa i želi da nikad više ne glasuju, kao što znaju i tko ih se sada odjednom sjetio, kada nasušno treba njihov glas!”, rekla je sadašnja predsjednica.

(Index.hr)

Najnovije

Kavazović pozvao građane da glasaju: Birajte one kojima možete povjeriti svoj život

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović ponovo je pozvao građane Bosne i Hercegovine da izađu...