- Advertisement -

Kolovozi u BiH jutros pretežno mokri ili vlažni, učestali odroni zemlje i kamenja

Preporučujemo

BIHAMK je objavio da su kolovozi u BiH jutros pretežno mokri ili vlažni, a vozači se upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Zbog održavanja trke danas danas će od 9 do 11 sati doći do obustave saobraćaja na regionalnom putu Sarajevo – Trebević (od objekta Greenpark i Sunnyland do hotela Pino Nature).

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 za saobraćaj je zatvorena preticajna traka od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever u dužini od 400 m. Za vrijeme radova saobraća se voznom trakom. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever – Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Na magistralnom putu Banja Luka – Prijedor (dionica Ivanjska – Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf – Travnik (Komar), Žepče – Zenica (Golubinja), Ripač – Dubovsko, Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na putu Rudo – granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bečarević: BH-Gas se briše, a županije osnivaju novo preduzeće za projekat Južna interkonekcija

Stručnjak za gas i dobar poznavalac prilika na gasnom tržištu Almir Bečarević danas je upozorio javnost da se preduzeće...