Komemorativna sjednica povodom tragedije na Cetinju

Preporučujemo

Na Cetinju će danas biti održana komemorativna sjednica povodom tragedije u kojoj je stradalo 11 ljudi.

Komemorativna sjednica biće održana u Vladinom domu na Cetinju u 10.00 časova.

U Crnoj Gori je trodnevna žalost povodom nezapamćene tragedije koja je zadesila ovu zemlju.

Cetinjanin Vuk Borilović /34/ ubio je u petak iz lovačke puške 10 sugrađana, među kojima dvoje djece, a ranio šest osoba. Ubica je potom ubijen, a utvrđuje se da li je stradao od hica koji su ispalili policijski službenici ili jedan Cetinjanin.

Borilović je najprije lišio života tročlanu porodicu Martinović, majku Natašu, rođenu 1987. godine i njeno dvoje djece od osam i 11 godina.

U nastavku krvavog pira ubio je i kuma porodice Martinović – Milana Mitrovića, rođenog 1985. godine, kao i svog ujaka Gorana Đurišića, rođenog 1968. godine, koji je pokušao da ga odvrati u naumu da liši života nedužne ljude.

U pucnjavi su stradali i Rajko Drecun, rođen 1966. godine, Dimitrije Drecun, rođen 1941, Danica Drecun rođena 1948, kao i Danijela i Aleksandra Radunović, rođene 1971. i 1970. godine.

U vatrenom obračunu ranjeno je šest osoba, od kojih su dvije hospitalizovane u Opštoj bolnici na Cetinju, a četiri u Kliničkom centru Crne Gore.

Ranjeni su policajac Ljubiša Maksimović /1978/ iz Podgorice, kao i građani Cetinja Slavica Zvicer /1956/, Filip Đurković /1989/, Mileva Ramadanović /1946/, Darinka Čelebić /1934/ i Aleksandar Drecun /1990/.

Najnovije

Održano pripremno ročište po Dodikovoj tužbi protiv Davora Dragičevića

Na banjalučkom Osnovnom sudu održano je pripremno ročište po tužbi Milorada Dodika protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića kojeg je predsjednik SNSD-a tužio...