Komšić i Džaferović pisali svjetskim čelnicama

Preporučujemo

Članovi Predsjedništva BIH Šefik Džaferović i Željko Komšić uputili su pismo šefovima država i vlada koje sudjeluju u Vijeću za implementaciju mira (PIC).

Pismo je otišlo na adrese predsjednika SAD Joea Bidena, predsjednika Francuske Emanuela Macrona, britanskog premijera Borisa Johnsona, predsjednika Rusije Vladimira Putina, turskog predsjednika Redzepa Tayipa Erdogana, kanadskog premijera Justina Trudeaua, predsjednika Njemačke Frank Walter-Steinmeiera, premijera Japana Fumio Kishide, Sergia Mattarelle predsjednika Italije te predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen i predsjednika Vijeća Evrope Charlesa Michela.

Pismo je, kako pišu Vijesti.ba, upućeno prije dvadesetak dana i po svemu sudeći dalo je određenih rezultata u određenoj mjeri. Njemačka je sve glasnija u zagovaranju sankcija Miloradu Dodiku, a pojačane su i aktivnosti SAD-a dolascima Gabriela Escobara i Dereka Cholleta, dok Britanija najavljuje da će od NATO-a tražiti slanje trupa u BiH.

Pročitajte:  Komšić: Ovo je prilika da vidimo ko su nam prijatelji, a ko ovdje želi neku vrstu novog hrvatsko-srpskog kraljevstva

Najnovije

CETINJE: U napadača pucala i policija i građanin, još se utvrđuje ko ga je likvidirao

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG...