Komšić: Iskustvo nas uči da će BiH biti sve dok mi vjerujemo u nju

preporučujemo

Bosna i Hercegovina će biti sve dok mi vjerujemo u nju, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić danas na sarajevskom brdu Hum, a povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

– U Bosni i Hercegovini, nažalost, uvijek ima nekih tenzija. Činjenica jeste da su sada najjačeg intenziteta – izjavio je Komšić za Anadoliju.

Bosancima i Hercegovcima, Bosankama i Hercegovkama čestitao je 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

– Ovo je velik dan za Bosnu i Hercegovinu i ovaj dan uvijek treba pamtiti i sjećati se šta je on značio u cijelom tom nekom historijskom kontinuitetu. Da nije bilo toga, vjerovatno ne bi mogli biti ni nezavisna država – rekao je Komšić.

Dotakao se i tenzija u Bosni i Hercegovini i svega što muči ljude u smislu sigurnosti i stabilnosti.

– Mogu samo reći da nas historija, a i naše iskustvo, iskustvo naše generacije uči da će Bosna i Hercegovina biti sve dok mi vjerujemo u nju. A, nas je ipak puno više u ovoj zemlji. Dakle, prevazići ćemo mi i ovu krizu i sve ovo što se dešava. Nažalost, potrošit ćemo vrijeme i energiju. Umjesto da se posvetimo drugim i pametnijim stvarima, mi moramo da se bavimo ovom krizom koja je zasad politička, a nadam se da će i ostati samo politička – naglasio je Komšić.

Pročitajte:  Željko Komšić o ulozi međunarodne zajednice u okviru Izbornog zakona: Doći će do novog političkog konflikta

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...