Komšić: Niko ovoj zemlji nije vjeran kao Krajišnici

Preporučujemo

U Bužimu su sinoć uz obilježavanje 30. godišnjice od osnivanja 505. viteške bužimske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine zatvorene manifestacije “Slobodarski dani viteškog grada Bužima” i “Igman 2022”.

 

– Hvala dragom Bogu koji je vjekovima počastio ovaj dio Bosne i Hercegovine da majke rađaju heroje i da ovaj kraj bude na vrhu njene odbrane. Ponosni smo na 505. bužimsku vitešku brigadu, generala Izeta Nanića i na sve naše komandante, heroje i šehide. Hvala svim gostima koji su došli i dobrodošli u Bužim, među nas Krajišnike – kazao je Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona.

 

Manifestacija “Slobodarski dani viteškog grada Bužima” uvrštena je u manifestaciju “Igman 2022”.

 

– To je ono što smo tražili da državne institucije stanu iza 505. bužimske brigade, i herojske borbe Bužimljana – kazao je Mersudin Nanić, načelnik Općine Bužim.

 

Centralnoj svečanosti obilježavanja 30. godišnjice osnivanja 505. viteške bužimske brigade prisustvovao je i Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

– Niko ovoj zemlji nije vjeran kao Krajišnici, a da im je država manje dala zauzvrat. Ta nesebičnost koju Krajišnici pokazuju je jedan fenomen, jedno čudo, bez obzira da li ovdje žive ili u nekom drugom dijelu svijeta i ne možete da se ne divite nečem takvom – kazao je između ostalog Komšić.

 

U znak sjećanja na herojsku borbu 505. viteške bužimske brigade uskoro će se snimati film o generalu Izetu Naniću.

Najnovije

Bliži se kraj egzodusu, ko je pobjegao, pobjegao je? “Nakon referenduma Kremlj ide korak dalje”

Ruski nezavisni portal Meduza, koji djeluje iz inostranstva, javlja da ruske vlasti planiraju zatvoriti granice za muškarce u dobi...