Komšić: Odlazak senatora Dolea veliki gubitak za slobodu i demokratiju

preporučujemo

Povodom smrti senatora Boba Dolea, velikog prijatelja države Bosne i Hercegovine i njenih građana, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je saučešće predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joeu Bidenu i porodici preminulog.

– Odlazak senatora Dolea veliki je gubitak za slobodu i demokratiju u cijelom svijetu te posebno za nas u Bosni i Hercegovini. Nikada nećemo zaboraviti veliku podršku koju je senator Bob Dole pružao državi Bosni i Hercegovini u njenim najtežim trenucima i u vremenu borbe za njen suverenitet i teritorijalni integritet. Senator Bob Dole jasno je razlikovao one koji se bore za međunarodno priznatu državu i odmetnike od međunarodnog prava i bio je jedan od najsnažnijih glasova o istini naše pravedne borbe – naveo je predsjedavajući Komšić u objavi na Facebook stranici.

– Zahvalni smo mu što je poslije agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu nebrojeno puta ukazivao na svu pogubnost destruktivnih politika unutar Bosne i Hercegovine koje su ugrožavale mir, sigurnost i prosperitet građana i države – ističe također Komšić.

Pročitajte:  Komšić sutra u Vatikanu s papom Franjom

Najnovije

Lavić i Zornić: Blokadu institucija je započeo HDZ! O državi pregovarati isključivo u Sarajevu, a ne u Neumu i kafanama

Gostujući na Hayat TV profesor Senadin Lavić govoreći o izbornim reformama i pregovorima koji traju, a u kontekstu neprovođenja...