Komšić: Pojedinci su ugrozili mir, ali su Oružane snage BiH pokazale da će država opstati

preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović prisustovali su centralnoj svečanosti povodom obilježavanja 16. godišnjice Oružanih snaga BiH prilikom čega je Komšić održao i prigodan govor.

“Imamo vojsku koja ispunjava visoke standarde i spremna je odgovoriti na izazove. Mnogo je pozitivnih primjera iz Oružanih snaga BiH”, rekao je na početku obraćanja.

Uprkos pozitivnim stranama Oružanih snaga BiH, on navodi da su pojedinci u posljednje vrijeme dovodili u pitanje postojanje ove vojne institucije. Komšić ovdje aludira na najavu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorada Dodika da će formirati entitetsku vojsku.

“Ne treba trošiti riječi na to koliko su neodgovorne takve najave prema građanima BiH. Dovođenje u pitanje naših vojnih snaga, posebno kad to dolazi iz Predsjedništva, je vrlo ozbiljna prijetnja miru i sigurnosti u našoj državi”, rekao je.

Poručuje pripadnicima OS BiH da je najbolji odgovor na takve zapaljive izjave “da ponosno nose svoju uniformu i ispunjavaju zadatke”.

“Profesionalizam kakav ste pokazivali do sada su garant da će OS BiH postojati još dugo i biti iznad svake politike i pojedinca. Bit ćete primjer kakva je i da je ova država moguća”, poruka je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Svoj govor je završio zahvalom pripadnicima Oružanih snaga BiH i sa porukom “Sretno”, piše Klix.ba.

 

 

Pročitajte:  Komšić se obratio PS Vijeća Evrope: Konstitutivnost i domovi naroda alati za korupciju i nejednakost glasa

Najnovije

Lavić i Zornić: Blokadu institucija je započeo HDZ! O državi pregovarati isključivo u Sarajevu, a ne u Neumu i kafanama

Gostujući na Hayat TV profesor Senadin Lavić govoreći o izbornim reformama i pregovorima koji traju, a u kontekstu neprovođenja...