- Advertisement -

Komšić poklonio papa Franji prsten bosanskih vladara i knjigu

Preporučujemo

Danas je u Vatikanu, na svojoj prvoj ovogodišnjoj audijenciji, Papa Franjo primio predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Predsjedavajući Komšić i Sveti otac su imali privatni razgovor u papinskoj apostolskoj palači, na kojem je Komšić upoznao papu Franju sa posljednjim dešavanjima u Bosni i Hercegovini.

Po završetku susreta, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine je papi Franji uručio poklon, a radi se naime o vrijednom izdanju knjige Bosansko Kraljevstvo, kao i prstenu pečtnjaku bosanskog vladara iz Donje Zgošće kod Kaknja.

Komšić se nakon sastanka sa papom Franjom sastao i sa nadbiskupom Paulom Gallagherom, sekretarom Vatikana za odnose sa državama. Nadbiskup je u razgovoru sa Komšićem potcrtao ulogu Vatikana u priznanju Bosne i Hercegovine kao nezavisne države, kao i veliku podršku koju i sada daju nezavisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini.

Pročitajte:  Komšić uputio je čestitku povodom Prvog maja svim građanima u BiH
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i...