Komšić: Poklonio sam se žrtvama u Grabovici, Čović se poklonio Kordiću

Preporučujemo

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić je danas podsjetio javnost o godišnjici masakra u Grabovici 1993. godine, te je naglasio da je ključna razlika između njegove politike i politike Dragana Čovića ta što se on zločinaca stidi, a Čović ih dočekuje po povratku iz Haga.

“Bio sam prvi koji je došao u Grabovicu kao član Predsjedništva, te ću tamo biti uvijek. Ja pamtim riječi svjedočenja braće Zadro, i svako malo se sjetim tog mjesta i datuma za koji Grabovicu vezujem. Ono što je razlika između mene i Čovića je što on grli one koji stoje iza logora, ubijanja i progona Bošnjaka Hercegovine. Ja se, onih koji leže robiju za masakr u Grabovici stidim”, poručio je Komšić.

- -

“Nećete čuti priču o Grabovici ni od jednog drugog kandidata za Predsjedništvo. Njihovi eksperti za kampanje i savjetnici su im rekli da je ‘ovog puta’ preskoče. Ja kao ‘Zlatni ljiljan’, borac Armije Republike BiH, znam da je svaki zločin teška mrlja na pravednosti naše borbe. I nikad nećemo biti isti. Ja sam se žrtvama Grabovice poklonio. Čović je odabrao da se pokloni Kordiću”, rekao je Komšić.

“Mi ćemo se takvoj politici koja ne može da se svrsta pod okrilje civilizacije, suprostaviti, pokazati snagu i odlučnost, i uvjereni smo da samo na takav odlučan način ih možemo dovesti do toga da odustanu od svojih planov”a, zaključio je Komšić, prenose vijesti.me.

Najnovije

U Turskoj ga veličaju a Grci pozivaju UEFA-u da kazni Džeku: Neprimjereno za njegovu karijeru

U prvom meču četvrtfinala Konferecnijske lige Fenerbahče je izgubio 3:2 na gostovanju od Olympiacosa, a jedna od najzapaženijih tema...