Komšić se obraća pred UN-om danas u 17 sati, Dodik nije uspio spriječiti njegov govor

preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas će se obratiti u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Komšić će biti prvi govornik u nastavku sjednice, u 17:00 sati po našem vremenu.

On se tokom boravka u New Yorku već susreo s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom, kao i nekim drugim svjetskim državnicima.

Podsjetimo da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokušao spriječiti Komšićevo obraćanje na 76. sjednici Generalne skupštine UN-a, između ostalog tako što je poslao pismo Guterresu i svim članicama UN-a.

On je tim povodom prije nekoliko dana održao konferenciju za medije, na kojoj je kazao da Komšić nije dobio saglasnost za ovaj nastup.

“Ja sam 7. septembra poslao pismo generalnom sekretaru UN-a da nema zajedničke odluke Predsjedništva i to smo dostavili svim članicama. U pismu sam sve upoznao o detaljima te naglasio da bilo ko ko dođe tamo samovoljno dolazi, bez odluke Predsjedništva BiH”, rekao je Dodik.

Ipak, Dodik očito nije uspio spriječiti Komšićevo obraćanje.

Najnovije

Rustemović o namjerama NSRS: Biti će poremećeno snabdijevanjem lijekovima i medicinskim sredstvima, na cijeloj BiH a pandemija corona virusa traje

Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove BiH Ramo Rustemović povodom sutrašnje posebne sjednice Narodne skupštine manjeg bh. entiteta Republika Srpska...