Konaković: Kada se budem malo više bavio politikom pričat ću o politici, a bavit ću se politikom

Preporučujemo

Elmedin Konaković, aktuelni premijer Kantona Sarajevo, komentarisao je najavljena isključenja iz SDA i njegovu eventualnu smjenu sa pozicije premijera.

Općinske organizacije SDA Centar, Novi Grad i Ilidža su na nedavno održanim sjednicama iz članstva stranke isključili zastupnike i vijećnike koji su se pridružili aktuelnom premijeru KS.

U Centru su isključeni Elmedin Konaković, Kemal Ademović, Amel Mekić, u Novom Gradu Mirza Selimbegović i Elvedin Okerić i Ilidža Nermin Muzur i Tarik Stambolić.

Istovremeno, Konaković, koji je prije toga podnio ostavku na sve funkcije u SDA najavio je pokretanje novog političkog projekta.

Danas je rekao kako je očekivao da će slobodni politički stav izazvati reakcije druge strane:

“Znali smo da će ukazivanje na prave probleme od kojih ti ljudi bježe i svjesno ih kriju izazvati reakcije. Ne samo da će isključivati nego će vršiti sve vrste pritisaka na ljude koji su spremni podržati ovu ideju. Da nismo na to spremni i da nismo na to računali ne bi krenuli u ovakav proces”, rekao je Konaković i dodao da je mnogo važnije “ono što mi vidimo i osjećamo, te da će na tome ustrajati.”

“A ovi tamo što brane svoje interese nek rade šta misle da treba”, dodao je Konaković.

O svojoj eventualnoj smjeni sa pozicije premijera KS kratko je dodao:

“Imam još dvije Vlade do kraja iduće sedmice koje se bave implementacijom budžeta, a šta rade političari…Kada se budem malo više bavio politikom pričat ću o politici, a bavit ću se politikom”, završio je Konaković.

Podsjetimo da su članovi Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA Sarajevo prije dva dana izglasali zahtjev za smjenu Konakovića, a isto je potvrdilo i Predsjedništvo stranke.

Mirza Islamović

Najnovije

Fotografija s protesta u Srbiji “potresla” Brnabić: Ja sam “ćale” i ne znam ovo objasniti sinu

Premijerka Srbije Ana Brnabić objavila je jednu od fotografija sa jučerašnjeg protesta u Beogradu na kojoj je obješen lutak...