Konaković odgovorio SDA: Nema ostavke, veća šteta je da se prekomponuju ministri

Preporučujemo

Nakon što je krajem prošle sedmice objavio kako i zvanično izlazi iz svih struktura Stranke demokratske akcije (SDA), premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković danas je prvi put javno reagirao na sve izjave koja su nastale tim povodom, piše radiosarajevo.ba.

Odgovarajući na pitanja novinara rekao je da neće podnijeti ostavku na poziciji premijera iako to od njega traži SDA.

- -

“Nikoga neću okupljati niti ćemo praviti većinu niti bi mijenjao ovu Vladu. Mnogo veća šteta je da se prekomponuju ministri, najveći dio njih su dobri i pošteni ljudi i dobro rade posao kao i ova vlada. Ne pada mi napamet da ikoga skupljam”, rekao je Konaković.

Dodao je da će, ako on u bilo kakvom smislu usporava rad Vlade, sam podnijeti ostavku. Ali samo tada. Najavio da će ova Vlada intenzivno raditi na nabavci nove vodovodne mreže, i riješavanju drugih problema.

Foto: Index.ba

“Imali smo razgovore sa A-SDA, to su vrlo korektni ljudi, oni su prošli kroz slične probleme i razumiju nas. Mi nemamo vremena da pravimo novu infrastrukturu niti se time bavimo. Mi ćemo ovu utakmicu odigrati pošteno do kraja”. kazao je on.

Dodao je da za kriminal u ZOI 84 postoje nalazi inspekcije, da postoje ozbiljni dokazi da je direktor uzimao tri posto za stranku.

- -

Upitan zašto je u medijima spominjao i svoje hapšenje, rekao je da nije govorio o konkretnim stvarima, dodavši da je samo spreman na tako nešto.

Naglasio je da ima života i nakon stranke.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...