Konjic: Uhapšena jedna osoba, zaplijenjena droga

Preporučujemo

Policijski službenici Federalne uprave policije su s ciljem sprečavanja neovlaštenog prometa opojne droge pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog Kantona, Područnog tužilaštva Konjic, …

… poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Konjica, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

- -

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres osobe, putničkog motornog vozila i kuće na području Konjica, te je tom prilikom lišena slobode osoba inicijala M.C. (1968) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenog krivičng djela, a kojom prilikom je pronađena određena količina opojne droge Amfetamin, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Hercegovačko-Neretvanskog Kantona, na područja Konjica tokom 2023 godine, neovlašteno nabavljalo i posjedovalo opojnu drogu Amfetamin, koju je u stanu koji koristi i gdje boravi pripremalo i pakovaloo radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Osumnjičeno lice je kriminalistički obrađeno, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog Kantona, Područno Tužilaštvo Konjic.

Najnovije

Nana Derviša najstarija Bosanka na hadžu: Hadž moraš doživjeti, te se ljepote ne mogu opričati

Derviša Huseinagić iz Gradačca koja ima 87 godina, najstarija je osoba koje će ove godine obaviti hadž iz Bosne...