Konstituisan novi saziv Skupštine mladih Kantona Sarajevo

Preporučujemo

U skladu sa odredbama Zakona o mladima, a nakon višegodišnje neaktivnosti, konstituisan je novi saziv Skupštine mladih Kantona Sarajevo.Novoizabrani zastupnici su preuzeli mandate koje će obavljati u naredne dvije godine.

Skupština Vijeća mladih Kantona Sarajevo broji 30 članova, a sjednici iz opravdanih razloga nisu prisustvovali predstavnici Vijeća mladih Općine Vogošća.

- -

Zastupnik Vijeća mladih Općine Centar Željko Vukša-Fejzić izabran je za predsjedavajućeg Skupštine.

Njegov izbor na čelnu poziciju Skupštine Vijeća mladih Kantona Sarajevo podržala je većina zastupnika, te je na ovoj poziciji naslijedio Borisa Kojića koji je sve do danas predsjedavao sjednicama Skupštine VMKS.

Nakon izbora rukovodstva usvojen je izvještaj o radu prethodnog saziva Vijeća mladih, te je donesen novi poslovnik čiji je predlagač generalni sekretar Vijeća mladih Općine Centar Mirza Krajina.

Vijeće mladih Općine Centar u novom sazivu skupštine će aktivno učestvovati u kreiranju politike prema mladima u Kantonu Sarajevo, te će poduzeti sve neophodne korake za jačanje kapaciteta i izbor novog saziva izvršnog rukovodstva Vijeća.

Najnovije

SIPA vrši pretres: Pronađeno oko 22 kg droge

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva pretresli stan i druge prostorije i...