Koordinacija četiri temeljne bošnjačke institucije o političkoj situaciji u BiH i migrantskoj krizi

Preporučujemo

Koordinacija četiri temeljne bošnjačke institucije organizirala je predramazansko druženje u prostorijama HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu. Predstavnici Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića, „Preporoda“ i „Merhameta“ razmijenili su mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te o aktuelnoj migrantskoj krizi u našoj zemlji.

Član Koordinacije i predstavnik VKBI-ja Haris Silajdžić prenio je utiske o nedavnom boravku u Sjedinjenim Američkim Državama i informirao članove Koordinacije o razgovorima sa američkim zvaničnicima.

- -

Dogovoreno je novo druženje predstavnika ove četiri bošnjačke institucije polovinom ramazana, a planirano je i organiziranje javne tribine čija će tema biti aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini.

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, „Preporod“ i „Merhamet“ su nedavno potpisali sporazum o zajedničkim aktivnostima. Ove četiri institucije su, podsjetimo, organizatori prvog Bošnjačkog sabora, održanog 28. septembra 1993. godine, a istog datuma prošle godine, u Sarajevskoj vijećnici, organizirali su Svečanu akademiju povodom Dana Bošnjaka.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...