Kordić Islamskoj zajednici jasno dao do znanja da od izgradnje ‘Mevlane’ barem za sad neće biti ništa Ovakav oblik djelovanja

Preporučujemo

Grad Mostar saopštio je da je postavljanje table na prostoru parkinga pored gradilišta Hrvatskog narodnog kazališta, na kojoj se najavljuju radovi na izgradnji Interekulturalnog centra “Mevlana”, “klasičan primjer provokacije te da takav obrazac ponašanja zavrjeđuje osudu.”

“Ovakav oblik djelovanja je klasičan primjer provokacije i protivpravnih radnji jer na ovoj lokaciji Grad Mostar nije izdao niti je u proceduri izdavanja dozvola za gradnju objekta čiji naziv je vidljiv na protivpravno postavljenoj tabli.

- -

Grad Mostar će dalje poduzeti pravne korake  Skupština Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar jednoglasno je danas usvojila zaključak o prihvaćanju idejnog rješenja novog koncepta Interkulturnog centra

Podsjetimo, Skupština Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar jednoglasno je danas usvojila zaključak o prihvaćanju idejnog rješenja novog koncepta Interkulturnog centra “Mevlana” na lokalitetu Lakišića harema.

Koncept je izradio Projektni biro Modular d.o.o., a MIZ Mostar obavezala je Izvršni odbor da od nadležnih gradskih organa zatraži urbanističko-tehničke uslove za početak gradnje ove zgrade.

Na ovaj način, kako je rečeno, prvobitna ideja izgradnje zgrade islamskog kulturnog centra preinačena je u izgradnju Centra “Mevlana”. No, ako je suditi po saopštenju iz mostarske gradske administracije, na čijem je čelu Mario Kordić iz Čovićevog HDZ-a BiH, od izgradnje “Mevlane”, barem zasad, neće biti ništa.

- -

 

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...