FOTO Košarkašice BiH treniraju u Skenderiji: Protiv Islanda jače za Amerikanku Kizer

Preporučujemo

Ženska košarkaška reprezentacija priprema se za treću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda.

Selektor Goran Lojo pozvao je 14 igračica koje se za meč pripremaju u Skenderiji. Ekipa će u odnosu na prve dvije utakmice biti jača za Amerikanku Lynette Kizer, koja je postala nova igračica Fenerbahčea.

- -
Foto: Index.ba

“Nama je najbitnije da pobjeđujemo na svom terenu i da eventualno ostvarimo jednu gostujuću pobjedu. Sa četiri pobjede bi se najvjerovatnije plasirali na EP”, rekao je Lojo.

Nakon dva odigrana kola, u kojima je BiH ostvarila polovičan učinak (pobjeda protiv Slovačke, poraz od Crne Gore), izabranice Gorana Loje nalaze se na drugom mjestu grupe A, dok je Island sa dva poraza zauzima posljednju poziciju na tabeli.

Foto: Index.ba

Selektor je za ovu utakmicu pozvao je 14 igračica, a na njegovom spisku su: Milica Deura (Wasserburg), Lynetta Kizer (Fenerbahče), Marica Gajić (Mersin BSB), Marina Džinić (Campobasso), Anđela Delić (Cinkarna Celje), Nikolina Delić (Cinkarna Celje), Nikolina Džebo (Budućnost Bemax), Melisa Brčaninović (Familia Schio), Nikolina Babić (Budućnost Bemax), Miljana Džombeta (Helios), Irena Vrančić (Alexandria), Aida Kalušić (Cluj), Tamara Kapor (Budućnost Bemax) i Sandra Azinović (Play Off Ultra).

Utakmica će biti odigrana 10. februara u 17 sati.

- -
Foto: Index.ba
Foto: Index.ba

(M. I.)

Najnovije

Masakr u Daruvaru: Ubica ispitan i prevezen na nepoznatu lokaciju

Krešimir Pahoki, koji se sumnjiči za masakr u Daruvaru, ispitan je jutros i predan u pritvorski nadzor, dok je...