Kosovo objavilo da je Vojska Srbije napadačima u Banjskoj izdala bacač raketa

Preporučujemo

Ministar unutrašnih poslova Xelal Svecla nastavio je s iznošenjem novih dokaza koji, prema njegovim riječima, pokazuju službene veze države Srbije i grupe koja je počinila ubistvo policajca Afrima Bunjakua.Nedavno je Svecla objavio dokument koji predstavlja potvrdu koju je srpska vojska izdala grupi prilikom predaje bacača granata.”Dodaju se jedan po jedan dokaz o službenoj povezanosti države Srbije s terorističkom skupinom koja je počinila ubistvo policajca Afrima Bunjakua i pripremanje akcije protiv ustavnog poretka s ciljem destabilizacije Republike Kosovo. Ovaj dokument je potvrda koju je srpska vojska dala grupi prilikom primopredaje bacača granata, koji je zatim preuzela Kosovska policija u akciji 24. septembra”, napisao je Svecla na Facebooku.

Ministar je dodao da “ono što su stalno iznosili, sada potkrepljuju nepobitnim činjenicama i dokumentima da država Srbija politički, financijski, logistički podržava ove terorističke grupe”.

Svecla je ranije iznio dokaze da je jedan od ubijenih napadača bio tjelohranitelj Aleksandra Vulina tokom njegove posjete Kosovu 2013. godine.

Također, objavljeno je da je grupu vodio Milan Radoičić, lider Srpske liste koji se nalazi i na crnoj listi SAD-a i koji je blizak saradnik Aleksandra Vučića.

Najnovije

Srbija bi se mogla naći kao domaćin narednog svjetskog klimatskog samita

Moldavija se već kandidovala za predsedavajuću samita UN-a o klimi sljedeće godine (COP29), a Srbija također razmišlja o tome...