Kosovski košarkaši još čekaju vizu za BiH

Preporučujemo

Košarkaši Kosova, koji su trebali da u Sarajevu učestvuju na Evropskom prvenstvu za košarkaše do 16 godina u diviziji B još čekaju na vizu za BiH.

Kako su rekli za Radio Slobodna Evropa, ponovo će u petak u Ambasadi BiH u Skoplju provjeriti da li im je viza odobrena.

- -

U petak inače ističe trodnevni rok u kojem ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak treba da odgovori na zahtjev za izdavanje vize, da vizu odobri ili ne.

Ministar Crnadak demantovao je medijske navode da im je odbio dati vize, već je od Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH zatražio potvrdu kao dokaz da kompletan Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH, uključujući i predstavnike iz Republike Srpske, stoje iza turnira.

Tu potvrdu je Košarkaški savez u četvrtak i poslao Ministarstvu vanjskih poslova, rečeno je Radiju Slobodna Evropa (RSE) iz Košarkaškog saveza BiH.

“Upozoravamo javnost da bi neizdavanje viza selekciji Kosova moglo nanijeti nesagledivu štetu Košarkaškom savezu BiH, ne samo zbog mogućih sankcija, nego i buduće saradnje sa FIBA-om koja je u prošlosti imala mnogo razumijevanja za Košarkaški savez BiH, te nam pružala vrijednu podršku”, navedeno je u saopštenju.

- -

Zato su pozvali Ministarstvo vanjskih poslova BiH na hitno izdavanje viza za košarkaše sa Kosova.​

Najnovije

Ambasada: Dodik griješi ako misli da će SAD stajati po strani dok gura BiH ka sukobu

Stvaranje paralelnog izbornog sistema od strane Vlade Republike Srpske (RS) bilo bi neustavno i antidejtonsko, a biračima u RS-u...