Krađa cigareta: Osam uhapšenih radnika FDS predati Tužilaštvu

preporučujemo

Šestorica uposlenika Fabrike duhana Sarajevo, koji su jučer uhapšeni u sklopu operativne akcije “FDS”, predati su danas u nadležnost sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o Aleksandru Škrbi, Mersudinu Jahoviću, Suvadu Pojati, Adnanu Hromadžiću, Amiru Merdžiću i Nedžadu Brkaniću.

Kako nam je potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, postupajući tužilac će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučit će o daljim mjerama.

Osim ove šestorke, u akciji Federalne uprave policije uhapšeni su i radnici Fabrike duhana Kemal Muratović i Aner Suljović, koji su sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu u nadležnost jučer predati.

Prilikom pretresa stambenih objekata koje koriste osumnjičeni pronađena je i oduzeta veća količina duhana, cigareta i duhanskih proizvoda, te veća količina novca, vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom, piše Faktor.

Najnovije

Poslodavci nezadovoljni: Šta su donijele izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima?

Novine koje je donio "Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" (“Službene novine Federacije BiH”, broj 75/21)...