Krajišnik: Spremni smo obustaviti transport gasa Sarajevu

Preporučujemo

Direktor preduzeća “Sarajevogas” iz Istočnog Sarajeva Slavo Krajišnik kazao je za N1 da su spremni obustaviti transporta gasa prema Sarajevu dok se problem ne riješi.

U vezi sa najavljenom obustavom transporta prirodnog gasa od kompanije Sarajevo-Gas Istočno Sarajevo, BH-Gas se danas oglasio navodeći da je Sarajevo-Gas Istočno Sarajevo uputio finalni prijedlog o kojem treba da se izjasne nadležni organi, a koji bi doprinio da ne dođe do najavljene obustave transporta gasa na dionici Zvornik-Kladanj.

- -

“Mi smo najavili zatvaranje gasa, odnosno prekid transporta krajem iduće sedmice. Tačan datum kad će se to desiti ćemo objaviti medijima, jedno ćemo objaviti sve razloge sa objašnjenjima i obrazloženjima zašto je do ovoga došlo. Objavit ćemo i kako BH-Gas formira svoju cijenu koja nije javna”, kazao je Krajišnik za N1.

On je naveo da njegovu inicijativu nikada nije prekinut dovod gasa FBiH iz RS.

“Na moju inicijativu nikada nije prekinut, čak i u toku rata je bilo zahtjeva da se izvrši prekid, ja nisam to dao. Drugi su to uradili, minirali ventil i mene onemogućili da ostavim da i dalje ide gas za Sarajevo. Za tu moju namjeru i za to što sam radio u toku rata imam svjedoke koji tu mogu da posvjedoče”.

Da li je poslije rata bio prekid gasa za Sarajevo?

- -

“Nije se dešavalo, jeste bilo primjera da je smanjen protok u istom cilju kao što je sada. Sada je problem mnogo ozbiljniji, definitivno Sarajevo gas vrlo nerado pristupa ovome, ali jednostavno nem drugog načina da se problem riješi”.

Vi ste spremni da zabranite gas?

“Jesmo”.

Najnovije

Dodik: Očekujem dvotrećinsku većinu u NSRS prilikom usvajanja Deklaracije

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da očekuje dvotrećinsku većinu prilikom usvajanja u Narodnoj skupštini RS, Deklaracije...