Kremlj optužio baltičke zemlje za “ekstremno agresivan stav” o ratu u Ukrajini

Preporučujemo

Kremlj je danas poručio da su pozivi Litve da se Ukrajini pomogne i slanjem naprednih borbenih aviona “dokaz ekstremno agresivnih stavova” baltičkih država,

…javljaju svjetske agencije. Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je da bi “velike europske zemlje” trebale pružiti otpor takvim stavovima.

Izjava Peskova stigla je dan nakon što je američki predsjednik Joe Biden poručio da Amerika neće poslati borbene avione tipa F-16 Ukrajini. Kijev je, podsjetimo, u zadnje vrijeme u više navrata pozvao saveznike da doniraju napredne borbene avione Ukrajini kako bi mogla uspostaviti kontrolu nad svojim zračnim prostorom.

Ukrajinsko ratno zrakoplovstvo trenutno koristi stare sovjetske borbene avione. Nedavno je, podsjeća Sky News, izvor iz britanskog ratnog zrakoplovstva na pitanje o donacijama borbenih aviona rekao “nikad ne reci nikad” dodavši kako to “trenutno nije prioritet”.

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...