Krezo: Predstavit ćemo BiH na najbolji način

preporučujemo

Nakon današnjeg žrijebanja grupa za Evropsko prvenstvo u futsalu 2022. selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivo Krezo je izjavio da je gruopa zahtjevna ali da će predstaviti BiH na najbolji način.

Protivnici reprezentaciji Bosne i Hercegovine u grupi D bit će Gruzija, Španija i Azerbejdžan.

– Grupa je zahtjevna, ali takva je svaka na Europskom prvenstvu. O Španjolskoj ne treba puno trošiti riječi, to je jedna od najboljih svjetskih ekipa. Azerbejdžan i Gruzija su neugodni protivnici jer su im ekipe sastavljene od dosta Brazilaca. Ipak, lijepo je biti dio europske elite. Siguran sam da će igrači, kao i mi u stručnom štabu živjeti u narednom periodu samo za Europsko prvenstvo. Uz dobru pripremu, očekujem da svi damo sve od sebe i da predstavimo Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način – kazao je selektor.

Bh. tim će se 22. januara u Groningenu sastati sa Španijom, a četiri dana kasnije u istom gradu sa Gruzijom. U trećem kolu 29. januara Bosna i Hercegovina će odigrati meč s Azerbejdžanom u Amsterdamu.

Najnovije

Elektroprivreda RS-a ide na berzu, para nema, ceh će platiti građani skupljom strujom

„Elektroprivreda Republike Srpske“ dugovala je dobavljačima na kraju prošle godine 171 milion KM, tekuće obaveze kod većine zavisnih preduzeća...