Krišto demantovala Košarca: Ubuduće se bolje informišite kako ne biste opet obmanjivali bh. javnost

Preporučujemo

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto reagovala je na neistinite tvrdnje ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca vezano za navodno potpisivanje deklaracija na Samitu u Tirani.

“Radi obaveze i odgovornosti koju imam prema javnosti kao predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, ovim putem demantujem neistinite navode i tvrdnje ministra Košarca oko potpisivanja deklaracija tokom mog službenog boravka u Tirani.

- -

Dokumenti koji su razmatrani, kao i svih prethodnih godina tokom učešća Bosne i Hercegovine na Samitu u Tirani, nisu imali službenu formu koja je uključivala potpisivanje istih. O mom učešću i radu na oba samita javnost je tačno, istinito i blagovremeno informisana.

Predlažem ministru Košarcu, obzirom na poziciju koju obnaša, da se ubuduće bolje informiše o određenim pitanjima kako ne bi obmanjivao bh. javnost kao što je to učinio, po ko zna koji put, i danas”, navela je Krišto u svojoj reakciji.

Najnovije

Zbog podrške Palestini austrijski aktivist optužen da je hvalio terorizam, bit će izveden pred sud

Austrijski aktivist Michael Probsting bit će izveden pred sud pod optužbom da je "hvalio i podržavao terorizam" zbog govora...