Krišto: Odgovornost svih u BiH ubrzati reformske procese koji će omogućiti kvalitetnij život građanima

Preporučujemo

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto obratila se danas u Sarajevu na otvaranju konferencije „Javno-privatni dijalog“ u organizaciji Američke trgovačke komore u BiH.

Krišto je rekla da je Bosna i Hercegovina malo i otvoreno gospodarstvo na rubu Europske unije, čiji su oporavak i rast uvelike uvjetovani kako kretanjima u regionalnoj i europskoj tako i globalnoj ekonomskoj sceni.

Dodala je da naša primarna i strateška zadaća jeste da uvažavajući interese brojnih unutarnjih i vanjskih aktera, vođeni unutarnjim konsenzusom i suglasjem, kreiramo i dostignemo viziju poželjne budućnosti te u što kraćem roku ostvarimo vidljiv napredak.

Istaknula je kako je odgovornost svih u Bosni i Hercegovini, sa svih razina vlasti, neumorno raditi i učiniti dodatne napore kako bi se ubrzali nužni reformski procesi koji će omogućiti kvalitetniji život građanima,“jer ključ za ekonomski uspjeh i gospodarski rast ovisi prije svega o nama samima, o našoj predanosti i volji da stvorimo nove vrijednosti i dobra te poboljšamo kvalitetu postojećih”.

Krišto je rekla da je Bosna i Hercegovina danas ponovno na ispravnom putu kad su u pitanju smjer prema Europskoj uniji i provođenje nužnih reformskih procesa.

Naglasila je da su dobijeni kandidacijski status i stabiliziranje unutarnjih političkih prilika pozitivni impulsi i najbolji poticaji da u novoj realnosti kreiramo pozitivan ambijent te odlučno poduzmemo nužne korake koji će doprinijeti rastu.

– Rastu koji će biti zasnovanom prije svega na inovacijama, digitalizaciji, dekarbonizaciji, jednom novom geopolitičkom pozicioniranju lanaca vrijednosti i mjestu bh. kompanija u njima, kao i rastućem prilikama za inozemne izravne investicije – rekla je predsjedateljica Krišto.

Na kraju obraćanja Krišto je upoznala nazočne da je Vijeće ministara BiH prošli tjedan usvojilo „Prijedlog programa ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine za razdoblje 2023. – 2025. godine“, bitni strateški dokument koji će doprinijeti ostvarenju održivog ekonomskog rasta i jačoj socijalnoj koheziji, a sve kako bi Bosna i Hercegovina postigla inkluzivan i održiv razvitak, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije

Turska započela raspoređivanje specijalaca na Kosovu

Tursko Ministarstvo odbrane saopćilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem specijalaca na Kosovu. "Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa...