- Advertisement -

Krivokapić pred smjenom, Abazoviću stigla podrška ključne stranke

Preporučujemo

Poslanik DPS-aAndrija Nikolić saopćio je da će ta partija s obje ruke podržati inicijativu Građanskog pokreta URA za glasanje o nepovjerenju Vladi Crne Gore, navodeći da očekuje da će ona biti oborena u crnogorskom parlamentu.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je ubijeđen da će aktuelna vlada izgubiti povjerenje u crnogorskom parlamentu.

– Saglasnost da bi ova vlada trebalo da padne postigli smo davno nas 40 poslanika opozicije. Trebao nam je još jedna glas da preispitamo njeno povjerenje i konačno je oborimo. Sada se pojavio Građanski pokret URA i CIVIS i vjerujem da ćemo uspješno privesti taj posao kraju – rekao je Nikolić.

Dan pada aktuelne vlade, kako je rekao, bit će početak ozdravljenja demokratije u Crnoj Gori.

Da se vratimo na ispravan put

Nikolić podsjeća da su istu inicijativu o izglasavanju nepovjerenja vladi, kakvu je ovih dana podijela URA, iz opozicije kandidovali odmah nakon 30. augusta.

– Već tada smo rekli da dajemo blanko podršku izvršnoj vlasti koja će ostati na strateškom kursu proevropskog razvoja bez da učestvujemo u toj vladi. Bilo bi srećnije da je tad već prihvaćena ta inicijativa, jer ne bismo izgubili godinu i po dana u sinhronizovanoj devastaciji Crne Gore – rekao je Nikolić.

U odnosu na formiranje manjinske vlade, kako je rekao Nikolić, svoj stav će DPS saopćiti kad za to dođe vrijeme. Situacija je, kaže, na političkoj sceni toliko dinamična da se mijenja iz dana u dan, pa ne žure da saopće odluke o pitanjima za koja nije izvjesno kakav će biti njihov karakter

On kaže da je u Crnu Goru u posljednjih godinu i po dana, posebno za vrijeme ljetnje sezone, ulazio ko je htio, bez kontrole, a pod plaštom ekonomskog ozdravljenja.

Pročitajte:  Džaferović čestitao Dritanu Abazoviću na izboru za predsjednika Vlade Crne Gore

Imao je kad Krivokapić da smijeni Abazovića

Smatra da je inicijativa premijera Zdravka Krivokapića za smjenu potpredsjednika Dritana Abazovića “nedorasla i neozbiljna”.

– Imao je kad Krivokapić da smjenjuje Abazovića i za potpredsjendika da predloži Milojka Spajića. Naš cilj je pad ove vlade, rukovodit ćemo se time, i neće nas voditi simpatije prema Krivokapiću, odnosno Abazoviću – kaže Nikolić.

Vlada, kako je rekao, nikad nije imala političku hemiju, a vrijeme je pokazalo da su okupljeni na ideji animoziteta prema DPS-u sa oročenim trajanjem.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i...