- Advertisement -

Krizni štab Ministarstva zdravstva o mjerama pred nadolazeće praznike

Preporučujemo

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo razmatrao je na današnjoj sjednici epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, te zaključio da će se ona pomno pratiti na 14-dnevnoj osnovi ili po potrebi i češće, te da će se u skladu sa tim donositi dodatne mjere ili preporuke.

Grad Sarajevo i ZOI ’84 obratili su se ovom štabu povodom organizacije događaja centralnog dočeka Nove 2022. godine na otvorenom u Sarajevu i Ski sezone 2021/2022. godine na Bjelašnici i Igmanu, a koji će se organizirati u skladu sa smjernicama Kriznog štaba.

Štab će izdati smjernice za održavanje ovih događaja nakon sastanka Ministarstva zdravstva KS sa predstavnicima Grada Sarajeva, Turističke zajednice KS, JU Dom zdravlja KS, JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, KJP ”ZOI 84” , firme ”MEDIT” d.o.o. Sarajevo, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Naložen je i pojačan inspekcijski nadzor KUIP-a i organa policije MUP-a KS 26. novembra ove godine, za kada je najavljen tzv. Black Friday u svim tržnim centrima i mjestima masovnog okupljanja u KS.

Radni tim Kriznog štaba MZ za izradu terapijskog protokola će dostaviti javnim zdravstvenim ustanovama, putem resornog ministarstva, revidirani dio dokumenta “Protokol o novim lijekovima, indikacijama i farmakološkom učinku”, a prema najnovijim preporukama i vodičima.

Iz ovog ministarstvo još jednom pozivaju građane da se vakcinišu, kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini.

Na kraju iz ovog Ministarstva i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji, te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...