Krvavi pir Zorana Lukijanovića u Italiji: Ubio ženu, pobjegao, pa pucao u sebe

Preporučujemo

Srbijanac Zoran Lukijanović (40) ubio je jučer, nasred ulice u italijanskom gradu Vićenci, suprugu Tanju Dugalić (32), a potom je izvršio samoubistvo u blizini Venecije. Kako prenose italijanski mediji, ubica je pobjegao iz kućnog pritvora u kojem je bio zbog nasilja nad suprugom. Potom je sačekao 32-godišnjakinju, a zatim je pucao u nju. Nesretna žena pokušala je da pobjegne u automobil, ali ju je on stigao i ispalio joj dva hica u grudi i jedan u glavu.

Portal Leggo.it navodi da su ubistvu prisustvovale dvije osobe koje su se slučajno zadesile na ulici u to vrijeme. Jedna osoba je od straha pobjegla već nakon prvog hica, a druga osoba od šoka nije mogla da pozove policiju koja je o ubistvu obaviještena od radnika iz lokalne prodavnice, prenosi Oslobođenje.

Lukijanović je poslije ubistva supruge otišao u kuću njene majke, u kojoj je bila i njihova četvorogodišnja kćerka. Kako pišu mediji, najprije je poljubio kćerku, a zatim je uzeo automobil i odvezao se u nepoznatom pravcu.

Sat i po kasnije, Lukijanović je lociran na autoputu A4, koji vodi ka Veneciji. Zaustavio se na jednoj benzinskoj pumpi i kad je primijetio policiju, uzeo je pištolj iz kojeg je prethodno ubio suprugu i pucao sebi u usta. Teško ranjenog su pokušali da ga spase i transportovali su ga u bolnicu, ali je naknadno preminuo.

– Riječ je o paru koji je porijeklom iz Srbije, zbog kojeg je i ranije intervenisala policija. On je u julu osuđen na kućni pritvor i zabranu prilaska supruzi zbog ponavljanja nasilja u porodici. Tada je morao da se iseli iz porodične kuće i preseli u naselje desetak kilometara dalje. Ni to nije bilo dovoljno, jer je kršio mjere koje su mu određene, pa je nastavio da uznemirava suprugu, koju je prekjučer presreo na ulici i ubio, prenijeli su italijanski mediji.

Najnovije

Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH

Ministar odbrane Mađarske Kristof Szalay-Bobrovniczky potvrdio je da će mađarski general-major Laszlo Sticz preuzeti upravljanje misijom EUFOR-a u Bosni...