KS: Počeli pregovori za utvrđivanje osnovice za obračun plata za 2019. godinu

Preporučujemo

Predstavnici Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika učestvovali su u današnjem otvaranju pregovora za utvrđivanje osnovice za obračun plata za 2019. godinu.

Na pregovorima ispred Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu  učestvovali su predsjednik Sindikata Elvis Zornić i potpredsjednica Sindikata Jasmina Lukovac koji su iznijeli ranije usaglašen stav da, kao reprezentativni sindikat za državne službenike i namještenike u organima državne službe Kantona Sarajevo, tražimo da zaposlenima u ovoj grani plaća ne smije biti manja od ostalih budžetskih korisnika.

- -

Ovaj Sindikat je stava da u skladu sa Zakonom o radu Federacije BiH i saznanjima da je na federalnom nivou potpisan sporazum o povećanju osnovice na 330 KM plata treba i mora biti ista i za Kanton Sarajevo.

U ime Vlade Kantona Sarajevo na današnjem otvaranju pregovora bili su premijer KS Adem Zolj, ministar finansija KS Jasmin Halebić, ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić, te predstavnik Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...