KS: Usaglašen tekst prijedloga kolektivnog ugovora za državne službenike

Preporučujemo

Pregovarački timovi Vlade Kantona Sarajevo (KS) i Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika na današnjem sastanku u zgradi Vlade KS zvanično su usaglasili tekst prijedloga Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenika organa državne službe KS.

Prijedlog Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenika organa državne službe KS naći će se na dnevnom redu prve sljedeće sjednice Vlade KS, na kojoj bi Kantonalna vlada trebala dati saglasnost i ovlastiti premijera KS Adema Zolja za njegovo potpisivanje.

- -

Samostalni sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu ističe historijsku važnost Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike organa državne službe Kantona Sarajevo, jer će ova oblast po prvi put u Kantonu Sarajevo biti regulisana na pravi način i u interesu svih državnih službenika i namještenika.

Najnovije

SIPA vrši pretres: Pronađeno oko 22 kg droge

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva pretresli stan i druge prostorije i...