Kurti: Policijska akcija na Kosovu je završena, ne nasjedajte na izvještaje medija u Srbiji

preporučujemo

Premijer Kosova Albin Kurti kazao je da je današnja policijska akcija završena i pozvao je građane općine Sjeverna Mitrovica da ne nasjedaju na izvještavanje medija u Srbiji, jer štite kriminal, korupciju i šverc.

Kurti je na Facebooku napisao da je policijska akcija provedena protiv krijumčarenja robe u Prištini, Peći i Mitrovici. Kazao je da su ovim policijskim radnjama prethodile intenzivne istrage i koordinacija s nadležnim tužilaštvima i sudovima.”Zaplijenjena je roba i drugi dokazi koji predstavljaju materijalne dokaze. Kriminal i kriminalne grupe se neće tolerisati. Borit ćemo se protiv krijumčarenja i spriječiti ga”, rekao je.

Građani Sjeverne Mitrovice i Zvečana, gdje živi većinski srpsko stanovništvo, suprotstavili su se danas akciji nakon što su se čule eksplozije prilikom upada specijalne policije u apoteke. Nastali su sukobi na ulicama zbog čega je stigla i ROSU, a situacija se sada smiruje.

U sukobima ima povrijeđenih, a jedna osoba je, kako prenose mediji na Kosovu, upucana sleđa zbog čega se nalazi u operativnoj sali na KBC Kosovska Mitrovica. Identitet ranjene osobe je poznat, a riječ je o Srećku Sofronijeviću iz Zvečana.

Kurti nije komentarisao nerede u ova dva mjesta na Kosovu, niti je govorio o povrijeđenima.

Pročitajte:  Vučić krenuo u Rašku zbog Kosova, sastat će se s predstavnicima Srba
Pročitajte:  Tenzije se ne smiruju: Kosovska policija plijeni srbijansku robu

Najnovije

Šta se dešava u FSBiH: Još uvijek nisu objavljena imena sudija za meč Borac – Tuzla City

Zaostala utakmica 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu između Borca i Tuzla Cityja zakazana je sutra...