Laktaši: Maloljetnici pod utjecajem kokaina i alkohola tukli policiju, gađali kamenjem i prijetili

Preporučujemo

Policajci iz Laktaša uhapsili su dvojicu maloljetnika (2003. i 2004. godište) koji su osumnjičeni da su u subotu, pod dejstvom alkohola i droge, počinili više krivičnih djela – sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, te tuča i fizički napad.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, policajci su ulici Karađorđeva u Laktašima uočili dvije osobe da se tuku, te ih upozorili da prestanu, a jedan od njih je napao policajca, udarivši ga više puta nogama, te je uhapšen.

U toku hapšenja, prišao je drugi maloljetnik koji potom policajca udara pesnicama u glavu i tijelo, a zatim bježi, ali nedugo zatim dolazi pred Policijsku stanicu Laktaši, noseći dva kamena u ruci.

– Uputio je više prijetnji da će sve pobiti, psujući, a zatim jedan kamen baca u pravcu policijske zgrade i pogađa vanjski zid, a drugi kamen baca prema policajcima, nakon čega je uhapšen – potvrđeno nam je iz istrage.

Alkotestiranjem je kod jednog maloljetnika utvrđeno 1,55 g/kg alkohola u organizmu, a kod drugog 1,18 g/kg.

Izvršeno je testiranje na prisustvo opojne droge u organizmu, kojom prilikom je kod obojice utvrđeno prisustvo kokaina.

Najnovije

Dodik o tvrdnjama Albina Kurtija: RS nikada neće dozvoliti da BiH prizna Kosovo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska dio međunarodnog prava, potvrđena na najvišem nivou...