Lego prestaje sa korištenjem plastike

preporučujemo

Nemoguće je za većinu ljudi zamisliti odrastanje bez Lego kockica. Lego je sinonim za plastiku, ali nedavno su odlučili napraviti revoluciju. Naime, do 2030. godine prestat će koristiti plastiku.

Sustainability Times prenosi izjavu iz Lega: “Resurse treba nabaviti i odgovorno koristiti, tako da će koristiti i budućim generacijama. Konstantno tražimo održivija rješenja potrošnje sirovina i ambalaže.”

Prema izvještaju Lega, odgovorni su za otprilike milion tona ugljičnog dioksida godišnje i pod pritiskom je kako ostati inovativan u svijetu internetskih igara. Većina emisija dolazi iz sirovina potrebnih za stvaranje plastičnih kockica na bazi nafte. U nastojanju da smanji emisiju ugljika, Lego je također zacrtao cilj 100% korištenja obnovljivih izvora energije do 2020. godine.

Lego je 2018. predstavio novu liniju kockica nadahnutu prirodom koja dolazi u zemljanim tonovima i oblicima. To su prve kockice napravljene od bioplastike, dobivene iz šećerne trske. Najava je dobila kritiku zbog nemogućnosti biorazgradljivosti i drugih potencijalno negativnih utjecaja na okoliš zbog povećane upotrebe zemljišta za proizvodnju šećerne trske. Međutim, ovo je prvi korak ka uklanjanju plastike na Legovom putu održivosti, a tvrtka to prepoznaje kao inovacijski proces prema potpuno održivom rješenju do 2030. godine.

Najnovije

SDA raspušta odbor u Novom Gradu i imenuje povjereništvo

Stranka demokratske akcije (SDA) raspustit će svoj odbor u sarajevskoj općini Novi Grad, saznaje portal Klix.ba Nakon raspuštanja odbora bit...