Ljilja Zovko, Zdenka Džambas i Mario Karamatić stopirali uvođenje kamera na glasačka mjesta

Preporučujemo

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas nije zasjedao, jer nije bilo kvoruma.

Sekretar Doma naroda obavijestio je da iz Kluba Hrvata nedostaju tri delegata.

- -

– Obaviješten sam da Ljilja Zovko, Zdenka Džambas i Mario Karamatić ne mogu prisustvovati sjednici – kazao je sekretar Doma naroda PSBiH Bojan Ninković, javlja novinska agencija Patria.

Danas su na Domu naroda trebale biti razmatrane izmjene Izbornog zakona BiH, koje je ranije usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Te izmjene predviđaju optičko skeniranje glasačkih listića, uvođenje video-nadzora na glasačka mjesta i uzimanje otisaka prstiju. Takve izmjene smanjile bi mogućnost manipulacije tokom izbora u BiH.

Delegati koje se danas nisu pojavili na sjednici Doma naroda, nakon čega sjednica nije mogla biti održana jer nije bilo kvoruma su: Ljiljana Zovko i Zdenka Džambas iz HDZ-a BiH te Marijo Karamatić iz HSS-a. Delegat iz Kluba Hrvata Martin Raguž (HDZ 1990) kao i Bariša Čolak (HDZ BiH) došli su na sjednicu, ali to nije bilo dovoljno za postizanje kvoruma.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...