London: Uhapšen još jedan muškarac zbog napada kiselinom na trogodišnjaka

Preporučujemo

Britanska policija uhapsila je još jednog muškarca zbog navodnog napada kiselinom na trogodišnjeg dječaka u prodavnici u Vusteru.

Broj osumnjičenih za napad na dječaka time je porastao na pet, navodi AP ističući da identitet osumnjičenih nije objavljen.

- -

Lokalna policija saopštila je da je uhapsila 41-ogodišnjeg muškaraca zbog sumnje da je učestvovao u kovanju zavjere za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Prethodno je saopšteno da je napadač uhapšen, a da su još tri osobe privedene na saslušanje, a zatim puštene.

Kako je objavljeno, trogodišnji dječak zadobio je opekotine na licu i ruci kada ga je 39. godišnji muškarac polio kiselinom u jednoj prodavnici u Vusteru, u Velikoj Britaniji.

Šef policije Mark Trevis rekao je juče da policija radi na utvrđivanju kojom je tačno supstancom dječak napadnut.

- -

Kako je naveo, smatra se da je napad bio namjeran, prenose Nezavisne.

“U ovom trenutku mi napad tretiramo kao namjeran. Incident će šokirati lokalnu zajednicu i volio bih da uvjerim građane da sprovodimo temeljnu istragu”, izjavio je Trevis.

U toku prošle godine porastao je broj napada kiselinom, a neki od tih napada povezivani su sa sukobima kriminalnih grupa.

Najnovije

Predsjedništvo BiH na radnom doručku s Erdoganom

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine prisustvovalo je radnom doručku kod predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana. - Tokom prijateljskog razgovora, koji...