- Advertisement -

Lukač pred Anketnim odborom: Znam da opozicija priželjkuje moju ostavku

Preporučujemo

Anketni odbor, koji je formiran radi sagledavanja činjenica o smrti Davida Dragičevića je, nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prethodnih sjednica odbora, počeo saslušanje Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS.

Branislav Borenović, predsjednik Anketnog odbora kazao je da je ovo peta izjava koju odbor uzima od predstavnika zvaničnih institucija.

Naglasio je da bi odgovori na pitanja trebali biti kratki. Borenović je započeo sa postavljanjem pitanja Lukaču, pišu Nezavisne novine.

“Sve što sam rekao na sjednici Narodne skupštine iza toga i stojim”, rekao je Lukač.

Ponovio je da je bio na poslovnom putu prije nego je David nestao, a po pronalasku tijela je obavješten o njegovoj smrti. Na konstataciju da je u skupštini rekao da je David opljačkao kuću, Lukač je rekao da on to nikad nije tvrdio i da je snimak donijela majka.

“Taj snimak (kuća Velibiora Janjetovića) je donijela Davidova majka i rekla da se smatra da se on krije u nekoj vikendici”, rekao je Lukač.

Pitali su ga i da li je LSD česta droga u Banja Luci, te je rekao da ministar ne može da priča o količinama, ali one postoje. Misli da su njegovi saradnici ispravno informisali javnost o slučaju.

Na pitanje Nedeljka Glamočaka, člana Anketnog odbora i poslanika SDS-a u NS RS,  da li je Lukač spreman podnijeti ostavku ako se utvrdi da u slučaju ima elemenata krivičnog djela, Lukač je rekao da zna da opozicija priželjkuje njegovu ostavku, ali ako se desi da se utvrdi da ima indicija krivičnog djela i da je neko ubio Davida, da svi trebaju da se angažuju kako bi se ubica pronašao.

Istakao je da je odluka da se organizuje konferencija za štampu donesena zbog velikog pritiska javnosti.

“Željeli smo da budemo transparentni i da iznesemo sve što je do tad utvrđeno”, kazao je Lukač.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Objavljena koalicija SBIH-Platforma za progres u HNK: Cilj je baviti se konkretnim problemima i razvojem u ovom kantonu

U Mostaru je danas održana zjednička press konferencija Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) i Platforme za progres na...