Mačak u Ukrajini preživio 30 minuta pranja u veš mašini

Preporučujemo

Mačak po imenu Broš proveo je pola sata u aktivnoj mašini za veš i preživio. Incident se dogodio u gradu Dnjepru u Ukrajini.

Vlasnici su objasnili da mačak Broš inače voli da spava u veš mašini, a budući da je sive boja kao i unutrašnjost mašine, nisu ga primijetili prilikom uključivanja.

- -

Ovo je objavljeno na Facebook stranici lokalne veterinarske klinike “Na Rabochaya”.

Prema riječima osoblja klinike na koju je mačak odveden nakon incidenta, Broš je bio u veš mašini oko 30 minuta prije nego što su vlasnici čuli njegov vrisak.

– Zamislite šok i užas kada shvatite da se mačak tako dugo prao. Iznenađujuće, kada je mašina otvorena, mačak je istrčao i pokušao da se sakrije. Uhvatili su ga, osušili i odmah odveli veterinaru, dodali su.

Osoblja klinike navelo je da su prilikom pregleda otkrili da životinja ima nisku temperaturu i piskanje u plućima. Oči mu nisu bile dovoljno otvarene zbog praha, a usta su mu jako mirisala na deterdžent.

- -

Veterinari su mačku dali potrebnu terapiju, rezultati su mu bili uredni i ubrzo je mačak otišao kući. Sada, prema riječima stručnjaka, životinja aktivno trči, skače po kući i jede.

– Ovo nije prvi put da se susrećemo sa takvim slučajem, ali Broš je imao veliku sreću. Nije uzalud da mačke imaju devet života, dodaju iz veterinarske klinike.

Slična priča dogodila se 2020. u Australiji. Mačka je preživjela 12 minuta pranja toplom vodom i deterdžentima. Životinju nije bilo moguće odmah izvući, jer je mašini trebalo oko dvije minute da ispusti vodu, istisne veš i zaustavi pranje.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...