Macron odlikovao Zelenskog Ordenom Legije časti

Preporučujemo

“Pozdrav Ukrajini i njezinom narodu. Pozdrav tebi, drage Volodimire, za tvoju hrabrost i predanost”, napisao je Macron na Twitteru.

Zelenski: Ovo je odlikovanje za sve Ukrajince

Na snimci Elizejske palače vidi se kako Macron predaje orden Zelenskom, odjevenom u vojnu odoru, u raskošnoj prostoriji palače. Njih dvojica su se srdačno zagrlila i držala za ruke dok je Zelenski odgovarao Macronu.

“Rekao sam predsjedniku da je to previše za mene i zato to odlikovanje vidim kao odlikovanje za sve naše ljude, Ukrajince, za naše društvo. I velika je čast što sam ovdje”, izjavio je Zelenski.

Zelenski je rekao Macronu i njemačkom kancelaru Olafu Scholzu da imaju priliku promijeniti tijek rata protiv Rusije ako neće oklijevati u slanju teškog naoružanja i naprednih borbenih zrakoplova Ukrajini.

Najnovije

Bez pojašnjenja: Zastupnici iz RS-a glasali protiv ratifikacije sporazuma o sigurnosnoj saradnji s Turskom, je li u pitanju osveta

Bez ikakve rasprave i zvaničnog pojašnjenja, svi zastupnici stranaka iz RS-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine glasali su...