Magistrica farmacije u svijetu knjige: Moj roman “05.09” je za sve generacije, podsjetit će ih šta je ljubav

preporučujemo

“Roman “05.09” baziran je kako na ličnim osjećajima i iskustvima, tako i na životnim borbama, iskušenjima i izazovima ljudi koje svakodnevno susrećem što kroz posao, što kroz privatni život. Kroz roman “05.09” željela bih čitaoce podsjetiti šta je ljubav, ona prava surova istinska  ljubav od koje sve u životu počnemo posmatrati na drugačiji način, ljubav od koje postajemo, bolji, zdraviji, sretniji”.

Sarajka Nina Šabaredžović (31) magistrica je farmacije. Voli kaže svoj posao, ali voli i pisanje. Još od srednje škole privlačile su je knjige, privlačio je taj “čarobni svijet spisateljstva”.

Izdavač njenog prvog romana “05.09” je izdavačke kuće “Enkidu”.

“Moja želja je da roman “05.09” postane prijatelj čitaocima. Ne samo zanimljiv već i poučan novim mladim generacijama u njihovim godinama spoznavanja svijeta, a starijim generacijama da se prisjete čarolije ljubavi”, pojašnjava Nina i dodaje:

“Vjerujem da će i stariji i mlađi ovaj roman čitati u jednom dahu. Radujem se tome da će ga svaka osoba doživjeti na svoj način, bilo da se prisjeti nekih davnih uspomena ili stvori svoje nove životne ciljeve i puteve”.

Izdavanje romana i promocija, najavljuje Nina, planirala je krajem mjeseca juna, na malo drugačiji način nego što se to do sada radilo.

(E.L.)

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...