Magistrica farmacije u svijetu knjige: Moj roman “05.09” je za sve generacije, podsjetit će ih šta je ljubav

Preporučujemo

“Roman “05.09” baziran je kako na ličnim osjećajima i iskustvima, tako i na životnim borbama, iskušenjima i izazovima ljudi koje svakodnevno susrećem što kroz posao, što kroz privatni život. Kroz roman “05.09” željela bih čitaoce podsjetiti šta je ljubav, ona prava surova istinska  ljubav od koje sve u životu počnemo posmatrati na drugačiji način, ljubav od koje postajemo, bolji, zdraviji, sretniji”.

Sarajka Nina Šabaredžović (31) magistrica je farmacije. Voli kaže svoj posao, ali voli i pisanje. Još od srednje škole privlačile su je knjige, privlačio je taj “čarobni svijet spisateljstva”.

- -

Izdavač njenog prvog romana “05.09” je izdavačke kuće “Enkidu”.

“Moja želja je da roman “05.09” postane prijatelj čitaocima. Ne samo zanimljiv već i poučan novim mladim generacijama u njihovim godinama spoznavanja svijeta, a starijim generacijama da se prisjete čarolije ljubavi”, pojašnjava Nina i dodaje:

“Vjerujem da će i stariji i mlađi ovaj roman čitati u jednom dahu. Radujem se tome da će ga svaka osoba doživjeti na svoj način, bilo da se prisjeti nekih davnih uspomena ili stvori svoje nove životne ciljeve i puteve”.

Izdavanje romana i promocija, najavljuje Nina, planirala je krajem mjeseca juna, na malo drugačiji način nego što se to do sada radilo.

- -

(E.L.)

Najnovije

Izraelski general: Iran je supersila u dronovima i raketama, ali ne i u odbrambenom smislu

Izraelci tvrde da bi njihova zemlja imala malo problema s pogađanjem ciljeva unutar Irana ako odluči direktno odgovoriti na...