- Advertisement -

Mahir Beathouse prvi parabiciklista iz BiH na Svjetskom kupu

Preporučujemo

Bosanskohercegovački muzičar Mahir Sulejmanović postao je prvi parabiciklista iz Bosne Hercgeovine koji je nastupio na Svjetskom kupu.

Suljemanović je osvojio 23. mjesto u konkurenciji 40 takmičara na Svjetskom kupu u njemačkoh Elzachu, te navodi da nije ponosan na osvojeno mjesto, ali jeste što je nastupao pod zastavom Bosne i Hercegovine i predstavio svoju zemlju.

“Još sam pod dojmom trke. Ovo je slobodno mogu reći historijski trenutak da Bosna i Hercegovina prvi put nastupa u parabiciklizmu”,

Čestitke i podrška popularnom Beathousu stigle su i od najboljeg bh. bicikliste Veldina Karića.

“Bravo majstore, moraš biti ponosan i na rezultat obzirom kako se sve izdešavalo u veoma kratkom periodu. Uopšte ne sumnjam da ćeš u narednom periodu doći na postolje jer samim nevjerovatnim oporavkom si već na šampionskom tronu! Trebaš biti uzor svim ljudima, a ne samo sportistima” napisao je Karić.

Mahir Sulejmanović je aprila 2020. godine doživio tešku nesreću, kada je pao sa balkona porodične kuće. Nakon toga krenuo je u proces rehabilitacije. Iako je nesreća ostavila teške zdravstvene posljedice, nešto više od dvije godine kasnije Sulejmanović je uspješno završio nastup na Svjetkom kupu u parabiciklizmu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Sindikalisti: Ili povećanje minimalne plaće ili protesti u septembru

Mevludin Bektić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine iznio je optužbe na račun federalnog premijera Fadila Novalića, kazavši...