Majka Davida Dragičevića uništila Dodika: Dolazi nam predsjednik, hijena!

Preporučujemo

Majka ubijenog Davida Dragičevića obratila se okupljenim članovima grupe “Pravda za Davida” u Banja Luci.

– Nikad me politika nije interesovala, niti ko šta ima i odakle mu. Ne mogu reći da nisam bila svjesna šta se dešava oko mene, mada su me razmjeri bahatosti iznenadili, nego sam naučena da gledam svoja posla. I to je moj, naš glavni problem.

Naučeni smo da ne talasamo, da držimo glavu u pijesku, da se ne pitamo zašto nas kradu, a mi šutimo. Zašto oni mogu sebi i svojoj djeci priuštiti šta požele, a ja moram razmišljati da li ću biti u stanju djeci kupiti patike, jaknu, knjige za školu, o ljetovanju da ne pričam, a zimovanje… šta je to?

Živjela sam u ubjeđenju da se ništa ružno ne može desiti mojoj djeci, meni..to se dešava tamo nekom, na vijestima, u crnim hronikama. NE MENI! Sad razmišljam o danima dok smo ga tražili, on negdje bio sam, bez tate, bez mame… To se ne dešava meni!

Kad sam čula da je neko pronađen ispod Kastela… trčim, molim Boga da nije moj sin, a znam da jeste. Molim Boga da je živ, a znam da nije… To se ne dešava meni! Ubijen.

Lažu da se ubio. Opljačkao neku straćaru. Drogiran. Mene nećete slagati. Ja sam MAJKA, znam svoje dijete. Vrištim na Facebooku. Molim ljude da ne vjeruju, da nam pomognu.I pomažu, vjeruju mi. Hvala im.

Dolazi nam predsjednik. Hijena! Šta radiš u kući jednog lopova i narkomana predsjedniče?Hoćeš da nas ućutkaš? Da li si roditelj? Da jesi, znao bi da se za dijete bori svim silama, gazi se, lomi..druguje sa samim đavolom. Da li se ovo dešava meni?

Kažu “pustite institucije”. Koje institucije? One što rade pod šapom kriminalaca koji su privatizovali državu? One koji sami sebe zovu Republika Srpska? Sve što su od dokaza mogli uništiti, uništili su.

Ovo je kao loš triler. Da li se ovo dešava meni? Ooo gospodo draga, vi što nas nazivate svakojakim imenima, vi koji nemate empatije, ovo se isto vama može desiti.

Samo vam želim reći JA SAM BILA U VAŠIM CIPELAMA, A VI U MOJIM NISTE, a to se promijeni u treptaju oka. Da se više ni jedan roditelj ne zapita “DA LI SE OVO DEŠAVA MENI? – kazala je Suzana Radanović.

Najnovije

Borrell poziva Izrael da poštuje zakone rata

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell u subotu je izrazio "žaljenje" zbog nastavka...