Majke enklave Srebrenica i Žepa o dijalogu Željke Cvijanović: Ćosićev lažni patriotizam

Preporučujemo

Udruženje Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” oglasile su se saopštenjem povodom natpisa u medijima, a u vezi sa intervjuom koji je dala predsjednica manjeg bh. entiteta Republika Srpska, Željka Cvijanović, Izraelskom listu Haaretz.

Cvijanović je u tom intervjuu, između ostalog, navela da “srpska strana ne negira genocid i da je za svako rješenje koje dogovore partneri u BiH.”

– Podsjećamo predsjednicu entiteta RS da srpska strana: nikada nije bila za bilo kakvo rješenje niti bilo kakav dogovor na nivou BIH kojim bi se zabranilo ili spriječilo, negiranje genocida, holokausta i drugih ratnih zločina. Inicijative su postojale od 2007 godine od strane zastupnika iz FBiH, ali od strane zastupnika iz RS se nije dozvolila ni rasprava na tu temu a kamoli donošenje zakona – poručili su iz ovog Udruženja.

Dalje navode da, “kada predsjednica već govori o žrtvama, odnosno da je žrtva-žrtva i da se moraju jednako tretirati, kako je moguće da zakon o pravima žrtava torture entiteta RS definiše logor Omarska kao “sabirni centar”, pored činjenice da se u svim presudama govori o klasičnom logoru u kojem su počinjena najveća zvjerstva nad nesrpskim stanovništvom prijedorske regije, dok sa druge strane mjesta zatočenja u kojima su Srbi stradali karakteriše kao logor iako ne postoji niti jedna presuda koja bi to potvrdila”.

– Zar je to dijalog koji nam predlaže predsjednica entiteta RS. Prije bi se reklo da se radi o Ćosićevom lažnom patriotizmu – zaključuju iz Udruženja Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa.

 

Najnovije

Nogometaš uhapšen nakon što je sudiji slomio rebra i nos tokom napada na terenu

Nogometaš iz nižih engleskih liga uhapšen je zbog sumnje da je teško napao sudiju. Dave Bradshaw je vodio subotnji okršaj...