Majke Srebrenice pisale Milanoviću: Kad već ne poštujete druge, poštujete bar odluke države

preporučujemo

Nakon sramotnih izjava predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića otvoreno pismo mu je uputilo Udruženje Pokret “Majke enklave Srebrenice i Žepe”.

– Poštovani gospodine Milanović, mnogo puta ste spomenuli i negirali genocid počinjen nad Bošnjacima u zaštićenoj zoni i pod zaštitom UN u Srebrenici.

Genocid je utvrđen kroz sudske postupke koji su vođeni pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, te taj sud, između ostalih, podržala i Republika Hrvatska.

Koliko je nama poznato, Hrvatska taj sud još uvijek podržava. Nikada nije povučena saglasnost na saradnju sa navedenim sudom. Pored presude MKSJ, MSP i Sabor Republike Hrvatske, kao najviši zakonodavni organ Republike Hrvatske, je usvojio rezoluciju kojom je osudio genocid u Srebrenici. Poštovani gospodine Milanović, kad već ne poštujete druge poštujete bar odluke države koju predstavljate – zaključili su u otvorenom pismu

Pročitajte:  Milanović: Dodik je naš partner u BiH, ne vidim da srpska politika radi štetu Hrvatima

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...