Mala aleja zatrpana flašama i smećem

Preporučujemo

Stari stolovi, stolice, gajbe sa flašama, peći i razni drugi predmeti i otpad prizor je koji svaki dan gledaju ispod svojih prozora stanari u Ulici Mala aleja na Ilidži. I tako godinama. Jedan od nezadovoljnih stanara priča nam kako su neodgovorni vlasnici i uposlenici obližnjih ugostiteljskih objekata od zelene površine ispred njihovih zgrada doslovno napravili skladište robe, piše Oslobođenje.

Sve ono što im u objektu ne treba, kako ističe, odlažu na travnjak i tako prave ruglo od prostora gdje bi se djeca mogla igrati. Međutim, ne žale se samo stanari iz ovih zgrada. To ruglo smeta i uposlenicima pojedinih boračkih udruženja, kao i drugim organizacijama koji svoje prostorije imaju na spratu iznad ugostiteljskih objekata i kafića. Problem je i što često prozore ne mogu otvoriti od neugodnih mirisa koji dolaze od peći smještene ispod njihovih prozora, a u kojoj radnici kafića prave žar za nargilu. O svemu je upoznata općinska inspekcija, ali problem ni do danas nije riješen.

- -

– Godinama vlasnici ugostiteljskih objekata odlažu ispred naših zgrada šta stignu i niko neće da ih sankcioniše. Ne znam samo odakle im pravo da uzurpiraju našu zelenu površinu. Na zboru građana kada je usvajan budžet Općine Ilidža, predstavnici Općine obećali su da će riješiti ovaj problem, ali ništa nije učinjeno. Zvali smo i eko-policiju, ali uzaludno, požalio nam se stanovnik ove ulice.

Iz općinske inspekcije Ilidža su rekli da je vlasnicima radnji zaprijećeno novčano kažnjavanje i da će protiv njih biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnog suda ukoliko ne uklone otpad i stvari u datom roku.

– Vlasnici su odnijeli gajbe, flaše i smeće, ali još nisu uklonjeni stolovi i stolice. Zaprijećeno im je novčano kažnjavanje i upozoreni su na kazne od 2.500 KM do 5.000 KM za pravno lice i 500 do 1.000 KM za odgovorno lice, naveli su iz inspekcije.

Najnovije

Francuska odbila zahtjeve ruskih novinara za akreditacijom, iz Kremlja poručili da je to neprihvatljivo

  Kremlj je u ponedjeljak objavio da je odluka Francuske o tome da odbije akreditovati neke ruske novinare za ovogodišnje...