Maloljetnici uhapšeni zbog droge u Sarajevu

Preporučujemo

Dvije osobe uhapšene su jučer u Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, dana 21.08.2018. godine u 15.40 sati policijski službenici Treće PU su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 238. KZ F BiH (neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), u ul. Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, pritvorili mldb. A.S. rođen 2002. godine i mldb. H.P. rođen 2002. godine, obojica iz Sarajeva.

- -

Naime, kod pomenutih osoba su prilikom pretresa pronađene dvije veće pvc-kesice sa suhom materijom koja svojih izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te jedna tzv. „drobilica“, prenosi N1.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Najnovije

Više od 40 zemalja traži međunarodnu istragu smrti Navalnog

Ukupno 43 zemlje, uključujući i Sjedinjene Američke Države, Evropsku uniju i Veliku Britaniju uputile su u ponedjeljak zajednički apel...