Manchester City pet kola prije kraja prvak Engleske: Građani na pragu četiri nevjerovatna rekorda

Preporučujemo

Manchester City je pet kola prije kraja prvenstva postao prvak Engleske. Porazom Manchester Uniteda (0:1) od WBA-a, daleko najgore ekipe Premier lige, igrači Pepa Guardiole i teoretski su nedostižni na vrhu tabele.

Građani su tako za samo jedan dan zakasnili izjednačiti rekord najranijeg osvajanja naslova u Premiershipu, koji je 14. aprila 2001. postavio gradski rival United.

- -

Ipak, City ima priliku da postavi još nekoliko rekorda u preostalih pet utakmica.

Najdostižnijim se čini rušenje Chelseajevog rekorda pobjeda u prošloj sezoni. Igrači Antonia Contea tada su ostvarili 30 pobjeda, a City ih sada ima 28. Sa tri pobjede u preostalih pet utakmica postavili bi novi rekord.

Tu su i rekordi koje je Chelsea postavio 2010. pod vodstvom Carla Ancelottija. Tada su londosnki plavci postigli 103 gola (City je na 93), uz gol razliku +71 (Pepova ekipa trenutno je na +68).

Konačno, City ima pet utakmica da bi postigao ono što nikome nije uspjelo: završiti sezonu sa 100 bodova. Za to mu treba još 13 bodova.

Najnovije

Maloljetnik koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru je državljanin Saudijske Arabije, bio s porodicom na odmoru

Maloljetnik, koji se jučer utopio na Jablaničkom jezeru, državljanin je Saudijske Arabije, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog...